Co pro vás dneska mám? Ať už patříte do skupiny, která jí jen zeleninu nebo jste prostě jen milovníky této dobrůtky, mám pro vás ukázku toho, jak zeleninu na grilu dělám já!:)
Takže, co jsem krásného v Bille koupila. Vlastně jen zeleninu, olivový extra virgin olej mám neustále v kuchyni po ruce a stejně tak Naše BIO javorový sirup, který používám jak na sladké pokrmy, tak právě i na slané, třeba i maso.
Co se týká zeleniny na gril, není až tak z čeho vybírat a asi nebudu jediná, kdo nejčastěji volí žampióny, papriku a cuketu. V Bille často kupuji tyhle nebo tam pak mají takové ty obří žampiony, které můžete naplnit.
Perfektní je ugrilovat si i česnek, který celé hotové jídlo pak krásně dochutí, to si dneska také ukážeme:)
Cuketu si zkuste někdy nakrájet takhle na dlouhé plátky, nejen, že se to suprově jí, ale rychleji se i propeče. Stejně tak na plátky si krájím česnek…
Česnekové plátky si lehce polejte olivovým olejem, javorovým sirupem a posypte solí. Přidejte k tomu ty plátky cukety a nechte hodinku v lednici. Česnekové plátky hezky nasáknou ten sirup a cuketové plátky zase vůni česneku.
Já jsem člověk, který má rád, když vynikne ta vlastní chuť potraviny, ať už jde o zeleninu či maso. Proto jen lehce osolím a opepřím. Určitě nezapomenout opět pokropit špetkou olivového oleje, aby se to hezky opékalo a nepřipékalo.
A teď ten můj fígl jo:) Javorový sirup udělá perfektní chuť jak na masu, tak i na zelenině. Je však trošku problémový a může se nepěkně připalovat ještě dříve, než se jídlo udělá…
Proto si vždy tu zeleninu prvně ugriluji, pak ji sundám, lehce potřu sirupem a na minutku ji opět nasypu na ten gril.
Wow, to je lahůdka!
Servíruju to pak tak, že na jednu část dám tu ugrilovanou cuketu s česnekem.. Ta chuť grilovaného česneku se hezky dostane do té cuketky a to je pak mňamka.
A na druhou polovinu talíře zbytek zeleniny:)
Detail. Jaj, anglická mi tam zabloudila..:-D
Samozřejmě bez zakysané smetany, ať jen tak samotné nebo použité na nějaký suprový dresing, by to nešlo!:) Ta z obchodu Billa je absolutně nejlepší, opakuju vám to pořád dokola, protože to stojí za to. Je úžasně jemná, krémová, není extra nakyslá, je D.O.K.O.N.A.L.Á!:)
Další články ve spolupráci s Billou najdete pod štítkem Billa recepty a tipy.
Užijte si grilovačku nebo jakékoliv vaření a dobrou chuť!:)
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)