Hezký den přeji, vím, jak moc jste na tento „recept“ natěšené, tak jsem k tomu sedla a máte to tady:) Když jsem dala na instagram, že smažím na oběd americké „corn dogs“, to byla panečku smršť ve vzkazech:-D Já jsem to dělala jako rychlovku, ale nějak mi prolétlo hlavou, že by vás to mohlo zajímat, tak jsem v rychlovce sáhla po foťáku a něco málo nafotila. Nebylo to v plánu na tohle dělat článek, takže fotky fakt nic moc, ale tak pro představu určitě stačí, jdeme na to!:)
Americké corn dogy jsou strašně jednoduchý. Já je chtěla hrozně dlouhou dobu zkusit, problém jsem ale měla s tím, že jsem nikde nebyla schopna sehnat kukuřičnou mouku. Nedávno jsem ji ale konečněěěě sehnala, tak se šlo na věc. Recept mám velmi jednoduchý a rychlý:
POTŘEBUJETE
1 hrnek kukuřičné mouky
1 vejce
1/2 hrnku mléka
1 lžička soli
1 lžíce kypřícího prášku
párečky
nic nezkazíte, když přidáte i špetku pepře a třeba moje oblíbené, polévkové bylinky Kotanyi
Těsto by nemělo být moc tekuté ani příliš hutné. V obou případech by se vám dostával ven ten párek, což nechcete, chcete to celé hezky obalené tím těstíčkem. Já jsem myslím také nakonec přidala ještě půl hrnku té mouky, no prostě zapojte selský rozum a bude to tip top:) Jinak to množství těsta mi stačilo na 9 corn dogů a ještě mi zbylo. Jeden corn dog v mém případě znamená půlka párku. Rozhodně toho nedoporučuji dělat více, pokud nejste rodina o 6 členech. Je to totiž syté jako prase!:-D Jsem měla velké oči a jistě, že se to nesnědlo..

Pokud budete dělat jen ty párky v těstíčku, tak neřešíte nic, jen je napichnete na špejlu. Já jsem dělala i variantu, kdy jsem párek omotala do chedar sýru. Asi vás napadne, jak jsem to smotala, však ten sýr se rozlomí nebo to na tom nebude držet, že jo? Finta, plátek sýra dejte na +-3 vteřiny do mikrovlnky. On lehce změkne a pak ten párek do něj snadno zabalíte a navíc se ten okraj sýru spojí a při namáčení do hutného těsta bude hezky držet. Tyto párky obalené v sýru je dobré dát před smažením ještě na cca 20 minut do mrazáku.

Mezi tím, co mi v mrazáku tuhnou ty párečky (jen ty se sýrem), si udělám těsto. Žádná věda, plcnete vše dohromady a je to. Říkám, konzistence musí být tak akorát, to fakt poznáte podle oka a dle potřeby buď přidáte něco tekutého nebo naopak sypkého. Vaření se nebojíme, experimentujeme a tak se nejlépe naučíme!:)

Další velmi důležitá věc je, si to těsto nalít do úzké, vysoké sklenice. Čím užší, tím lepší. Párek na té špejli tam pak jen ponořite, jednou v tom těstě otočíte, vytáhnete a šup s tím do rozpáleného oleje. Olej by měl být dostatečně rozpálený, aby se corn dog začal smažit v okamžiku, kdy ho tam vložíte. Rozhodně od smažení neodcházejte, je usmažený do zlatova snad za 30 vteřin, fakt rychlovka.

Ňuňu, ťuťu:-D A tady je máme, krasavce. Tohle je můj první pokus a na nějaké hyper super focení jsem neměla čas, tak to prosím omluvte. Ale jsem spokojena, opravdu typická americká chuťovka. Každopádně řeknu vám, tohle, jestli oni jí každej týden?? Pfff, no, tak to se nedivím těm pořadům v tv, kdy mají lidi 200 i 300 kilo, tohle fakt není jídlo, které si s chutí dáte každý týden. Nejde ani tak o to, jak moc je to tučné, spíše jak strašně je to syté, uf. Já jsem do sebe nacpala dva, chlap sní max tři a hotovo. Takže fakt nemějte velké oči, také ty párky dejte na půl, lépe se to bude jíst a ta půlka fakt stačí, aby ten corn dog neměl gigantickou velikost.

Namočíme do kečupu či majonézy. Cukru ani soli se nebojíme a hezky si pochutnáme!:-D

A chramst!:)) Jo, jako musím uznat, že je to moc dobré. Jsem ráda, že jsem je konečně zkusila:) Na co bych vás ještě upozornila, já jsem koupila obyč párky a pak aktivka i kvalitní, pěkně masité, nic namletého. Musím tedy uznat, že ty namleté, obyč, v tom jsou mnohem chutnější. Takže zbytečně neutrácejte, kupte loupáky a pohoda jazz!:-D
Jediné, co mě na tomto jídle zklamalo, že jak sme to všechno nesnědli, tak po několika hodinách už to těsto nebylo vůbec křupavé, ale fakt vůbec, bylo to jako palačinka a to už není ono. Takže sežrat všechno, honem rychle!!:-D Jaj, já tak strašně miluju psát články o jídle a dělat recepty. Mám narvanou složku fotkami jídel, desítky receptů, jen ten čas no, ten čas na to:(

Doufám, že se vám můj dnešní tip na dobrotu líbil a já jdu připravit zase něco dalšího, ať si vás hezky vykrmím!:-D Já každého dříve nebo později vykrmím….:-D Tak co, prubnete?:)