Jemné maso ryb a mořských plodů se nikdy neomrzí, proto pro vás mám další dobrotu do kategorie Billa recepty , což si jsem jista, že vám nevadí, protože předchozí tip na obří krevety, měl u vás mega úspěch. To jsem moc ráda:) A mně to nevadí už vůbec, protože rybičky ty já můžu, bohužel nejsem zrovna profík v očišťování, takže vyhledávám spíše takové ty více méně připravené kousky, které mohu hned zpracovat.
A můj druhý mega hyper super tip, je tato treska svíčková filet. Neskutečná dobrota, objevila jsem ji v Bille docela nedávno a naprosto to zbožňuju. Je to jako rybí steak. Nádherné maso, jemné a vysoké, žádná placka. Jde vlastně o hřbetní, nejlepší část z tresky.
Dneska to tedy bude spíše TIP na produkt, než na recept, ale i tak jsem nafotila, jak si tuhle pochoutku připravuju, jdeme na to:)
Co potřebujete:
Treska svíčková filet citrón kmín, sůl, pepř, česnek žlutá rajčata Česká Farma koriandr mungo fazolky
Naše BIO olivový olej Naše BIO Javorový sirup hořčici bílý jogurt
Jelikož je ta ryba fakt luxusní, je zbytečné ji „maskovat“ nějakým koření, takže těch ingrediencí není mnoho, opravdu si vystačíte s kmínem, solí, pepřem a samozřejmě česnekem nikdy nic nezkazíte:)
Bez čeho se ale neobejdete a co tu rybu perfektně dochutí a i ten zeleninový salát, je tento jednoduchý dresing. Javorový sirup z Billy je už taková klasika u mě, neznám lepší a zbožňuju ho jak na palačinky, tak i na přípravu hlavních jídel, hodí se do všeho. Když pak spojíte lžíci oleje, s lžící sirupu, lžící hořčice a lžící jogurtu, máte super omáčku na celé jídlo.
Zeleninu já jím ke všemu, takže i k této rybě si ráda udělám pořádný salátek. Ředkvičky mají v Bille celoročně, do toho moje oblíbená žlutá rajčátka, pár kousků mladého koriandru, červená cibule, kapka olivového oleje a základ, tedy přílohu, máte hotovou:)
Ta treska je krásně připravená, takže stačí jen na hodinku naložit do citrónu, pak přidám vždy hodně kmínu, posolím, opepřím a pokud nemáte čerstvé bylinky, přidejte „polévkové koření“, které vám neustále doporučuji, je super:)
Tyhle krásně, macaté kousky tresky se opravdu chovají jako steak, stačí tedy hodit na pánev a opéct minutku z jedné strany, minutku z druhé a máte hotovo.
Pak už stačí jen posadit na salát, přidat křupavé mungo klíčky a můžete se nacpat!:)
Fakt, pokud milujete ryby, tak tohle musíte vyzkoušet, výborná chuť, ale hlavně ta konzistence, prostě delikatesa!:)
Dobrou chuť!:)
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)