Hezký den přeji:) Jelikož jsem nedávno koupila v obchodě krásný, opravdu moc krásný lilek, rozhodla jsem se vám nafotit jeden velmi snadný, rychlý a vlastně i levný recept. Je to jídlo, během jehož vaření ušpiníte minimum nádobí, což jistě udělá také radost:) Vím, že se teď hodně vaří z cukety, ale já mám lilek, jinak také baklažán, možná ještě radši!:)
Suroviny jsem všechny kupovala v Bille, takže je najdete hezky na jednom místě. Maso používám mleté, je ale jedno, zda zvolíte vepřové, hovězí nebo mix.
Co budete potřebovat:
vepřové mleté maso Vocílka
jeden velký lilek
Billa mozzarelu – levná a vynikající
čerstvá rajčata
mražené nebo čerstvé mini kapustičky
2 vejce
cibuli, česnek, sůl, pepř
Z lilku mě fakt baví vařit. Člověk nemusí nic loupat, uvaří se i upeče velice rychle a v kombinaci právě s mletým masem, je vynikající.
Lilek si nakrájejte na ultra tenké plátky. Můžete si ale klidně i vyhrát a nakrájet jej třeba na kostičky či kolečka, na tvaru nijak extra nezáleží.
Mleté maso si vyklepněte do misky, přidejte dvě celá vajíčka, koření podle chuti, pár stroužků česneku a cibulku, jemně nakrájenou. To bychom měli takový ten základ, k tomu jako já můžete přidat třeba hrášek a nic nezkazíte, když už v této fázi přihodíte kousky sýru.
Nevím jak vy, ale já zbožňuju mini kapustičky, v Bille mají jak čerstvou, tak i mraženou. Celé jídlo se peče dostatečně dlouho díky masu, takže na konci pečení jsou kapustičky jako máslíčko.
Rájčátka u mletého masa nesmí chybět, já použila tyhle z řady naše BIO a nakrájela je na malá kolečka. Šťáva z rajčat vždycky jídlo perfektně dochutí.
Všechno hezky poklademe ve vrstvách na sebe a je to, šup s tím na +- 30 minut do trouby. Nejprve doporučuji nastavit program, kdy vám v troubě víří vzduch (používá se na pečení buchet) a až ke konci dát klasické zapékání.
Mám hrozně ráda tyhle zapečená jídla, kombinaci zeleniny a masa. Vespod je spousta šťávy a nahoře zase všechno hezky křupavé, mňam!
Další články ve spolupráci s Billou najdete pod štítkem Billa recepty a tipy.
Velice jednoduché, že? Určitě se najde někdo, kdo jste z lilku ještě nevařili, tak hurá do toho, není se čeho obávat!:)
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)