Hezký den přeji:) Dnešní billáckej článek bude pořádně sladkej a to i přes to, že nepoužijeme samotný cukr. Určitě nejsem sama a i vy jste měli někdy období, kdy jste se snažili koupit takovou tu hustou, horkou čokoládu, kterou umí v kavárnách. Bohužel, pokud člověk koupí polotovar, ta čokoláda je vždy spíše vodová nebo šíleně přeslazená. A tak jsem to jednoho dne vzdala, vzala do vlastních rukou a dneska mám pro vás můj vlastní „recept“ na krásně hustou, výbornou, domácí čokoládu!:)
Co budeme potřebovat?
(na 2 porce)
2 hrnky plnotučného mléka
1 mléčná čokoláda Billa Naše BIO
2 lžíce čokoládového pudingu
1 lžičku kakaa
Billa Naše BIO javorový sirup
Billa šlehačku (80% smetany)
Pro nedůvěřivce jako jsem já, kteří občas nevěří příliš nízké ceně, jsem otestovala Billa šlehačku. Je z 80% tvořena ze smetany, chutná skvěle a aplikátor neprská šlehačku všude kolem. Na ozdobení šlehačky pak používám můj oblíbený javorový sirup, který fikaně nahradí karamel. Udělá to na jazyku se šlehačkou podobný „efekt“, jen je to zdravější a ne až tak sladká varianta.
Kvalitní čokoláda se v mléce rozpustí během několika vteřin.
Jakmile začnete vidět na hladině lehkou pěnu, máte hotovo!:) Je to otázka opravdu pár minut. Billa mléčná čokoláda z řady Naše BIO obsahuje třtinový cukr, takže mléko tak akorát osladí a není třeba přidávat další cukr.
MŮJ TIP: dvě lžíce pudingu vytvoří středně hustou čokoládu. Pokud chcete opravdu hustou, aby v ní stála lžička, dejte dvojnásobnou dávku.
Tradááááá! V Bille jsem včera k horké čokoládě koupila i čerstvé, máslové croissanty a trubičky plněné arašídovým krémem, které jsem dala rovnou do hrníčku.
My máme rádi klasiku čokoládovou, pokud ale chcete nějakou příchuť, stačí nastrouhat přímo do hrnce čerstvou skořici, přidat lžící arašídového másla nebo třeba vanilku:)
Určitě se nebojte na tu šlehačku použít javorový sirup, je to fakt multifunkční věc a má tak jemnou, dokonalou chuť, fakt výborné.
Pokud chcete další tipy nejen na sladké, ale i slané dobroty, mrkněte na ostatní Billa recepty, které vznikly opět ve spolupráci s Billou, a ve kterých najdete vždy spoustu fotek, postup na vaření i soupis surovin. Hezký den přeji!:)
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)