Už je to asi měsíc, co jsem si koupila nového pomocníka. Tento článek mám hotový už asi 14 dnů, ale to víte, ta kosmetika, ta kosmetika….:))
Jsem naprostý závislák na rýži, mohla bych ji jíst ke všemu, klidně i k řízku, je mi to jedno, rýži prostě miluju. Už dlouho jsem pošilhávala po rýžovaru a nedávno jsem si ho konečně koupila. Koupila jsem ho v datartu, nevím jak vy, ale já tady ty „drobné“ a nenáročné věci, jako el. hrnce, konvice, kulmy, kupuji většinou v nějakém takové elektru, kde si to osahám a tak.. No to je fuk, prostě jsem si ho konečně koupila♥ Moc jsem nehleděla na nějaký extra model, jak jsem psala, podle mého názoru je to jednoduchý přístroj, do kterého není třeba hodně investovat, aby fungoval, jak má. Nebrala jsem tedy ten nejlevnější, ale ani nejdražší. Nechala jsem si to pojistit či co, takže vyšel na nějakých 1400 Kč. Kdyby to někoho zajímalo, tak mi nabídli cosi, že když si připlatím 200 Kč, tak když se ten rýžovar porouchá do 2 let, že mi ho hned vymění, žádné reklamace a tak, prostě bez čekání..
Clatronic RK3567, cena 1200 Kč
Rýžovar používám tak ob den, co ho mám, určitě několikrát do týdne a jsem s ním hrooozně moc spokojená, proč?
- rýže je hotová super rychle, do 10 minut
- rýže je výborná, perfektní konzistence, hezky se sype, nic blentavého
- rýže je výborná
- rýže je výborná
- 😀 mňam mňam
- ten stroj se skládá jen z pár částí, vlastně jen vyjmete takovou mísu, ve které se dělá rýže a spolu s pokličkou to umyjete a hotovo, takže perfektní na údržbu
- když je rýže hotová a není v hrnci už žádná voda, sám se vypne a zůstane v režimu udržování rýže v teple, což je také paráda
- máte tam navíc i horní takovou misku, takže lze přístroj použít i jako parní hrnec, na zeleninu, maso a tak…
No a já bych Vám v tomto článku zároveň ráda ukázala moje první vaření rýže v hrnci a vlastně i první jídlo!:) Nečekejte žádný extra recept, není to ani moc vaření, prostě taková rychlovka/nouzovka.. Na fotce níže vidíte prvně uvařenou rýži v rýžovaru, první pokus vyšel na jedničku! Výborná!! Já jsem si nakoupila různé typy rýže, speciální, ale i obyč. Toto je rýže jasmínová, z Albertu. Stojí sice cca 90 Kč, ale chutná mi hrozně moc, takže doporučuji vyzkoušet:)
Houbu shiitake jsme zkusili prvně, já to nejedla vůbec a mojemu to moc nechutnalo, takže jen taková zkouška, ale k tomuto jídlo by se to hodilo, pokud máte rádi..
..
Tuto Teriyaki omáčku jsem kupovala v Olympii v Albertu, stejně jako rýži (v malých Albertech to asi nekoupíte) a je moooc dobrá. Takže pro takové ty rychlovky, když nestíháte vařit, super, určitě si dokoupím do zásoby.. Já jsem ji teda použila na kousky kuřecího masa, to jsem nenafotila:)
No a vidíte, než jsem zveřejnila tento článek, už jsem si omáčku do zásoby stihla nakoupit:))
Jídlo jsem nakonec ozdobila a dochutila touto zeleninovou směsí, také z Albertu a také moc dobrá. Já pořád píšu Albert, protože jsme všechno tohle kupovali v jeden den, když jsme byli na výletě v Olomouci, pokud sledujete můj instagram, tak víte:))
No a co jsem vlastně z toho všeho vytvořila? Jdeme misečku pořádně naplnit!:) Jinak ta lžíce byla u toho rýžovaru.
Tradáááá. Díky extra super výborné rýži, bylo toto jídlo fakt vynikající, moc jsme se olizovali! Omáčka na masu luxusní, výborná chuť a zelenina na vršku lehce křupala. Opravdu mňamka!:)
…
Omáčka opravdu velice dobrá a na kuřecí maso perfektní.
..
No, a ať to s tím japonským tématem nepřeháníme, tak to co? No zapijeme Kozlem:-D
Určitě doporučuji rýžovar všemi deseti, není to vůbec drahá záležitost, na údržbu je to velice nenáročný přístroj, ušetří to spoustu času, nádobí a ta rýže je z toho fakt luxus!:)