Dnes mám pro Vás pár tipů, co k obědu či večeři. Nečekejte však nějaké extra super recepty, tentokrát mám pro Vás spíše rychlovky a jednoduchá jídla, která člověk vaří, když prostě nemá čas..
Tak jo, začnu polévkami. Polévky já miluju, dělám převážně vývary, nejraději mám hovězí. Polévky mám ráda, i když jsou vedra, prostě je nejím úplně horké. Recept k polévce jistě psát nemusím:) Dělám ho klasicky z hovězího masa a kosti, petržele, celeru, mrkve, cibule, místo soli dávám podravku, atd.. Polévky já dělám vždy hustší, tohle, na fotce níže, je dle mě ještě ne moc hustá polévka. Já to vlastně ani nijak jinak neumím, i když se snažím, ale vím, že někdo má raději, když je více vývaru a jen maličko nudlí..
HOVĚZÍ POLÉVKA
…
Další polévka, kterou dělám celkem často, je polévka z hlívy ústřičné. Vývar dělám zeleninový, polévka pak chytne tu houbovou vůni, no a pak už přidávám jen trochu brambor, jednu nebo dvě..
POLÉVKA Z HLÍVY ÚSTŘIČNÉ
…
Úplně prvně, jsem dělala rajčatovou polévku. Jak jsem psala výše, dělám spíše vývary. Není to ani tak o tom, že bych tyhle polévky neměla ráda, miluju třeba brokolicovou, hráškovou, ale jím je sama, proto je nedělám tak často. U této polévky jsem hodila do hrnce kousek másla, na to cibulku, opražila, přidala jsem na kousky rajčata, celou mrkev, petržel, lžíci podravky, trochu česneku a vařila jsem.. Mrkev jsem pak rozmixovala. Na polévku jsem nasypala krutony a trochu pažitky. Výborná byla.
RAJČATOVÁ POLÉVKA S KRUTONY
…
Další jídlo, které jsem v posledních dnech dělala opravdu často, je sushi. Zkouším ho na různé způsoby s různým „zdobením“, které na sushi sice nepatří, ale to je mi celkem jedno. Z 99% si všechny recepty upravuji dle sebe, něco přidám, něčeho uberu, tak prostě vařím, určitě to některé znáte:)
URAMAKI SUSHI
Když jsem se dívala na první fotky sushi, tak si myslím, že jde na první pohled vidět, že mi jde už zase o něco málo lépe.
Zkusila jsem už sushi i s lososem, ale stačilo jednou, i když vím, jak jsou krabí tyčinky „kvalitní“, více mi to prostě chutná s nimi.
Zde jsem místo celé krabí tyčinky zkoušela udělat směs, kdy se přidává i majonéza.. No nevím, to mě také nenadchlo, takže jsem se vrátila k normálně celým kusům tyčinek.
Tohle jídlo jsem dělala prvně a hrozně mi zachutnalo! Jde o kuřecí maso, obalené v rýžových nudlích a poté smažené.
Jak na to? Kupte si kuřecí stehna, maso vykostíte a nakrájíte na malé kousky, cca 2×2 cm, opravdu malé, ono se Vám ten kousek o dost zvětší po obalení… Kuřecí maso na hodinku naložte do sójové omáčky, té dejte podle chuti, já dávám na porci tak dvě PL. K tomu špetku pepře a špetičku soli. Maso pak opečte na pánvi, je nutné, maso prvně tepelně zpracovat a pak až smažit, jelikož rýžovým nudlím v rozpáleném oleji stačí pár vteřin, a za tu dobu byste kuřecí maso neudělali.. Jakmile máte tedy kuřecí kousky opečené, nechte je vychladnout, nachystejte si směs z hladké mouky a vody, směs by měla být spíše hustá, ale ne zase moc, prostě tak, aby se v ní dalo obalit maso a směs na masu držela a nekapala. Rýžové nudle si nadrťte, chce to ty tenoučké nudle, ne ty silnější.. No a pak kousky namočte do směsi z mouky, obalte v rozdrcených nudlích a šup s tím do rozpáleného oleje. Dejte pozor a sledujte, jak se maso smaží, stačí opravdu tak 10-20 vteřin z každé strany, ale to poznáte, rýžové nudle zhnědnou, ale nesmí zhnědnout až moc, prostě do zlatova:) Maso uvnitř je pak super šťavnaté, obal extra křupavý, no dobrota!:)
Doporučuji k tomuto jídlu francouzský dresing od Hellmann´s.
KUŘECÍ MASO OBALOVANÉ V RÝŽOVÝCH NUDLÍCH
Když není čas na vaření, tak musí stačit – masové kuličky z mletého masa, špízy ze žampionů a vařená kukuřice.
No a když zase není čas, tak si poradím opět něčím jednoduchým, jako je kuřecí maso pečené v troubě. K tomu jednoduše čerstvé pečivo, které je výborné se šťávou, kterou pustilo maso.. Navíc jsem přidala pažitku.
Jednoduché, rychlé, výborné a křupavé!:)
Jaké jsou Vaše tipy na tzv. rychlovky?:)