Hezký den přeji, dneska budeme vařit!:) A že to bude stát za to! Všechny recepty, které dávám sem na blog, stojí za to. Některé jsou ale přeci jen o něco lepší, jak ostatní. A tohle dámy a pánové, tohle je jeden z nich!
Určitě všichni znáte „mac and cheese“, hezky česky makarony se sýrem. O tom to ale dneska úplně nebude. Během ledna, po svátcích, se vám snážím dávat recepty naladěné na trošku dietnější notu. Proto mám pro vás trochu jinou variantu tohoto pokrmu, která vám v kalorických tabulkách neprotočí všechna kolečka:) Je asi jasné, že oproti těstovinám plným sacharidů je květák mnohem lepší volba a možná bude až překvapení, o kolik chutnější to oproti těstovinám bude. Možná ještě lepší, jak originální recept!
Co budete potřebovat na porci pro 2 osoby:
1/2 květáku Naše BIO olivový olej vejce z volného chovu (pouze žloutek) 1/2 l mléka balení Clever tavený sýr Mozzarelu Cheddar cibule, česnek, koriandr, sůl, pepř
Začněte tím, že si květák nakrájíte a rozlámete na malé kousky. Čím menší, tím lepší. Zakápněte olivovým olejem, troška soli, pepře a šup s tím do trouby. Zapečte do zlatova, stačí tak 20-30 minut.
ŽÁDNÁ MOUKA: pokud jako já použijete tento výborný tavený sýr, který má mimochodem také super složení a přitom stojí pár kaček, tak vůbec nemusíte sahat po mouce. Díky tavenému sýru vše krásně zhoustne.
Do mléka dejte všechny druhy sýra, žloutek a chvíli povařte. Vůbec nevadí, když tam sem tam nějaký kousek sýra zůstane ve větším kousku, naopak, mňam! Zalejte květák a hezky ho spojte s omáčkou. Už teď byste si mohli pošmáknout, ale já doporučuji přidat ještě něco..
Velké množství osmažené cibulky!:)
Ta kombinace lehce křupavého květáku, smetanovo-sýrové omáčky, voňavé cibulky a koriandru, je dokonalá! Tohle musíte vyzkoušet!:)
Dobrou chuť!:)
Více receptů ve spolupráci s Billou najdete zde . Kromě sladkých a slaných receptů u mě najdete i spoustu tipů na různé dobroty na mlsání i vaření:)
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)