[dropcap]L[/dropcap]asagne znáte určitě všichni a určitě jste je i mockrát vařily/pekly, já jsem zde už ten klasický recept jednou dávala, tentokrát jsem však zvolila trochu jiný způsob a to „lasagnové rolky“. I tohle možná někdo z Vás doma dělá, pro mě to byla premiéra. Suroviny jsem použila téměř všechny stejně tak jako na klasické lasagne. Jen tvz. bešamel, jsem nedělala tak, jak jsem zvyklá a to z horkého mléka, ve kterém rozpustím sýr a hodně zahustím moukou. Místo toho jsem zvolila studenou smetanu a sýr do ní pouze přimíchala.
Dříve jsem na toto jídlo používala rajský protlak a dochutila, avšak od té doby, co jsem narazila na boloňskou omáčku Otma, používám jen ji. Maso jsem si nechala namlet čerstvé u řezníka, ještě jsem okořenila, osolila, opěpřila a sýr, toho není nikdy dost. Lasagně když dělám klasickým způsobem, tak nijak těstoviny nepřevařuji, změknou v troubě díky všem omáčkám. Tentokrát jsem však musela plátky trochu povařit, abych je mohla následně srolovat do rolky.
Určitě je spousta variant, jak tohle jídlo připravovat, maso jsem si mohla předem na pánvi opražit, ale takhle se mi s ním lépe pracovalo a rolka hezky držela a neotevírala se. Takže jsem rolovala a rolovala, dokud pečící miska nebyla plná.
Protože jsem si vše chtěla urychlit, připravila jsem si pouze studenout, neohřátou smetanu, do které jsem nastrouhala opět spoustu sýra a rolky jsem zalila tak, aby byly z větší části ponořené a mohli tak změknout a dobře smetanu nasát.
Jak jsem zmínila, díky omáčce Otma, dostane maso absolutně perfektní, výraznou chuť a já tohle jídlo prostě miluju!
Dobrou chuť!
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)