Hezký den přeji. Pojďme si dát tip na jídlo, které je naprosto ideální „přes týden“. To znamená jídlo, které v rychlovce uděláte před tím, než jdete do práce nebo naopak je rychle hotové, když z práce přijdete. Dneska pro vás k receptu mám zase i pár tipů na dobroty, které jsem nedávno v Bille objevila. Tak pojďme na to!:)
CO BUDEME POTŘEBOVAT?
bramborové noky (Billa má i své vlastní, v chladícím boxu) čtvrt kostky másla Billa FREE parmezán Naše BIO paličku česneku hrstku bazalky sůl, pepř
Ještě než se vrhneme na vaření, pojďme se mrknout na ty slíbené super tipy. Můj první objev je z řady Billa Free , pod kterou se skrývají bezlaktózové a bezlepkové potraviny. Víte, že já hrozně ráda zkouším nové věci, a byť tento typ potravin nutně nemusím vyhledávat, nevadí mi je zkusit, naopak, láká mě to:) Máslo mě velice překvapilo, nevěřila bych, že bezlaktózové máslo může být tak chutné a určitě ho budu kupovat dál. Další věc, kterou jsem v Bille koupila úplně poprvé a můžu doporučit, je parmezán pro změnu z řady Naše BIO . Já parmezán příliš nevyhledávám, ale tento je vynikající. Oproti jiným nemá tak výraznou, nasládlou chuť, která mi nikdy nevyhovovala. I co se týká konzistence, není tak „zrnitý“, což je sice typické pro tento druh sýru, ale u některých je to až moc. Tento je více jemný na jazyku a hezky se rozplývá. Takhle si představuju pravý parmigiano reggiano!:)
A konečně pojďme na vaření. Celé jídlo je jednoduché na suroviny i přípravu. Jako první si uvařte noky. Těm stačí tak 2 minutky v horké, osolené vodě. Jakmile vyplavou na hladinu, jsou hotové.
Na pánev si dejte čtvrtinu kostečky másla, přidejte česnek na plátky a bazalku. Množství dejte podle chuti, pokud vám česnek nedělá zle, dejte celou paličku. Ve chvíli, kdy začnou z plátků česneku vznikat chipsy, mohou přijít na řadu noky:)
Pěkně všechno promíchejte a noky lehce opražte. Opravdu stačí chvilka, aby se vám ten česnek i máslo nezačalo přepalovat. Není ani důvod noky déle opékat, jelikož jsou předvařené, tudíž hotové.
Přidejte nastrouhaný parmezán, opět opatrně promíchejte a hotovo! No neříkala jsem, že to je naprosto ideální jídlo přes týden, kdy rychle, ale dobře najít?:)
Dobrou chuť!:)
Nenalákala jsem vás? Máte chuť na něco jiného? Žádný problém, pod štítkem Billa recepty u mě najdete spoustu dalších tipů na dobroty!:)
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)