Hezký den přeji:) Dneska mám pro vás něco speciálního, recept na buchtu, kterou dělám už roky, a která je taaaak výborná, že ji začnete dělat taky, za to vám ručím:)) Pokud máte rádi jablka, rozhodně tento recept vyzkoušejte a uvidíte, jak si budou všichni pochutnávat:) Hodil by se vám spíše tip na to, co uvařit dneska na oběd nebo večeři, mrkněte na ostatní Billa recepty, kde najdete nejen sladké, ale i slané recepty:)
Suroviny:
200 g pol. mouky
2 vejce
100 g cukru moučky
170 ml mléka
125 g másla
2 lžičky prášku do pečiva
skořice
3 jablka
Postup
Všechny suroviny jednoduše smíchejte dohromady.
Pokud nemáte zahradu plnou chutných jablek, nevadí, v Bille je mají teď v akci za 14 kaček a hlavně, jde o česká jablka s označením Česká farma, takže krásně voňavé, ideální jak na křoupání u telky, tak i právě na nějaký moučník:)
Na sladké pečení používám vždy plnotučné mléko, vše je pak jednoduše o to chutnější:)
Co se týká jablek, můžete je nastrouhat, nakrájet na mini kousky, plátky, prostě jak to máte rádi. Já jablka miluju, takže já dávám takhle větší kousky. Ty navíc vypustí spoustu šťávy, takže ta buchta je pak dokonale vláčná.
Skořici si sama nastrouhám…
Tajná ingredience? Jedna, dvě lžíce nutelly:))
A jak jsem psala, jednoduše pěkně smíchejte vše dohromady, aby těsto bylo tak akorát. Nesmí být příliš husté, ale ani tekuté. Pokud budete mít problém s tím nebo tím, tak jednoduše přidejte dle potřeby mléko nebo mouku.
Jablka přidávám takhle do těsta…
A o něco menší kousky pak dávám i takhle nahoru. Uvnitř jsou ty kousky jablek krásně měkké, šťavnaté a nahoře pak maličko do křupava, hmmm, dobrota:))
Pečte v troubě na 160 stupňů cca 40 minut. Zda je hotovo poznáte jednoduše tak, že do toho pichnete špejlu. Pokud bude obalená od těsta, není hotovo, pokud bude total čistá, je dopečeno:))
Tento recept je tak strašně jednoduchý, přitom ten výsledek taaaak dobrý. Je fakt, že to plnotučné mléko, pár lžiček nutely, špetka skořice, dělá svoje…
Vidíte, jak jsou nahoře ty jablíčka hezky opečený? Bože, mňam a ta vůně!!! Uvnitř jablka pustily šťávu, takže je ten cviboch hezky vláčný a není ani třeba ho něčím zapíjet, je jak máslíčko:))
Tak my se loučíme a jdeme mlsat, frajer, jak už se olizuje…:-D
Jo a připomínám, že v Bille stále rozdávají za nálepky Chluptůbery, já už mám doma Tůču!:-D Další články ve spolupráci s Billou najdete pod štítkem Billa recepty a tipy.
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)