A copak to pro vás dneska mám?:) Další mňamku a výborný recept na super oběd či večeři. Tentokrát to sice nebude úplně pro všechny, pánové vám doma asi příliš ochat nebudou, ale my ženské, si pošmákneme!:))
Jelikož jsem recept připravila ve spolupráci s Billou, všechny ingredience jsou z tohoto obchodu, něco samozřejmě lze koupit jinde, ale co se týká potravin jejich privátních značek, ty člověk koupí jen tam. Jdeme na to!:)
Tento článek bude sice obsahovat jednoduchý recept, ale i přes to se připravte na spoustu fotek. Jakmile fotím nějaké moje oblíbené jídlo, tak jsem jak posedlá a focení si prostě užívám, jdeme na to!:)
Co budeme potřebovat?
batáty (jedna na člověka)Billa Premium extra panenský olivový olej plechovku cizrny Billa BIO čerstvý špenát sladká paprika koření rajčata, špenát, paprika, červená cibule, česnek – vše čerstvé
Odtučněný tvaroh Naše BIO – stále krásně krémový Čerstvý koriandr
Cizrnu si můžete uvařit, já častěji používám tuto v plechovce, pěkně propláchnu od nálevu a použiju buď přímo za studena nebo zpracuji tepelně, jako v tomto případě…
Začneme, batáty si pořádně očistěte, ale nechte ve slupce. Nakrojte podélně tak do čtvrtiny. Připravte si směs z olivového oleje, lehce osolte, opepřejte, přidejte bylinky dle chuti a pořádně tím batáty zalejte. I zde už můžete přidat česnek, ale spíše ho nalejte pod tu batátu, aby se vám během pečení nepřipekl a nebyl hořký.
Olivovým olejem nešetřete a stejně tak s bylinkami:) Batáty rozhodně nejsou klasické brambory, proto je musíte péci delší dobu a hlavně na hodně stupňů. Záleží samozřejmě na troubě a režimu, ale kolem těch 200 stupňů tam dejte.
Během toho, co se batáty pečou, si hoďte na pánev opláchnutou cizrnu, se špetkou olivového oleje a přidejte čerstvý špenát.
MŮJ TIP: přidejte sladkou papriku, cizrna ochucená sladkou paprikou je naprosto dokonalá a i v kombinaci s bramborou ta chuť nemá chybu.
Upečená batáta se vám v troubě neotevře, uděláte tak samotní, jednoduše ji po vytáhnutí opatrně rozevřete pomocí dvou vidliček.
Přidáte ochucenou a lehce opraženou cizrnu… Nevím jak vy, ale já mám radši, když jídlo křupe nebo prostě jde cítit na skus. Batáty mám ráda, ale jsou na mě až příliš mazlavé, proto přidávám právě tu cizrnu, která když se spojí s měkkou až mazlavou sladkou bramborou, tak je to naprosto dokonalé sousto:)
A pokračujeme spoustou na drobné kousky nakrájené zeleniny. Čím více všeho, tím lépe, klidně ať to padá bokem, vůbec nevadí:)) Základ chutné směsi z čerstvé zeleniny je co? No jistě, že červená cibule!:)
Nedá mi to se nezeptat, mám tu také takové milovníky zeleniny, jako jsem já? Vždy se divím, kolik lidí bere zeleninu jako nějaké zlo, dokonce i lidi kolem mě zelenině moc nedají. To já bych se jí upapala teda, máte to také tak?:)
Už zde by šlo o absolutně dokonalou mňamku, já mám pro vás ale ještě jeden super tip a to je kombinace tvarohu + česneku + lžíce olivového oleje + bylinek. Můžete přidat i majonézu samozřejmě a já, i když je batáta sladká, přidala do dresingu špetku mého oblíbeného Billa javorového sirupu, který je nej, výborná, čistá chuť.
Jakmile touhle směsí nebo dejme tomu dresingem. celou tu batátu a náplň v ní zalejete, uuuuf, panebože, nebíčko v puse:))
Další články ve spolupráci s Billou najdete pod štítkem Billa recepty a tipy .
Co vy na to, jdete do toho?:)) Já doufám, že vyzkoušíte a pokud ano, jako správní závisláci na internetu máte jistě instagram, označte mě, u fotky nebo stories, ráda mrknu:)