Hezký den přeji. Na dnešní, upršený den jsem si pro vás připravila receptový článek a tip jednu výbornou, pěkně voňavou a křupavou rychlovku:) Kdo máte rádi vůni pečeného jablíčka a skořice, přijdete si na své:) Většina z vás asi ani nebude muset letět hned na nákup, protože je třeba jen pár, základních surovin, připravte si hrnce a vařečky a jdeme na to!:-D
Co budete potřebovat:
Clever Jablka rybíz Česká farma dvě hrsti vloček jedna hrst třtinového cukru necelá čtvrtka másla skořici nebo skořicový cukr
Co se týká vloček, osvědčily se mi tyto na fotce níže. Mám doma několik druhů, ale tyhle se hodí nejvíce a to z jednoho prostého důvodu. Pečené jablko má hezky jemnou až kašovitou konzistenci. A k tomu jsou právě super větší, křupavé vločky, které jsou díky karamelu ještě křupavější a v kombinaci s tím jemným jablkem, je to dokonalá kombinace. Pokud použijete vločky drcené, bude to samozřejmě také dobré, ale už to nebude tak lahodné a kontrastní na jazyku:)
Samotná jablka jsou samozřejmě také důležitá. Pokud půjdete na nákup do Billa obchodu, kupte tyhle Clever. Jsou voňavá, jako ze zahrádky. Konzistence hezky šťavnatá a měkká, včetně jemné slupky.
Příprava je velice jednoduchá. Jablka rozkrájíte na půlky a vydlabete střed. Vůbec není třeba ten střed dloubat nějak více, s cílem, aby se vám do jablka vlezlo co nejvíce náplně. V klidu postačí střed vyloupnout čajovou lžičkou, více není potřeba. Jablíčka si lehce posypte skořicí, může být i skořicový cukr a přelijte trochou javorového sirupu. Díky němu bude chuť pečeného jablka ještě lepší, to mi věřte:)
Do hrnce si dáme máslo, jakmile se rozehřeje, přidáme cukru a necháme karamelizovat. Po pár minutách uvidíte, že cukr hnědne a houstne, přisypte vločky, špetku soli a nechte opéct do křupava. Trvá to asi minutku. Rozhodně od plotny neodcházejte, jde to fakt rychle.
Směsí pak naplníme střed jablek. Důležité je jablka v troubě zakrýt alobalem, za prvé, aby rychleji změkla a za druhé, aby se vám nespálily ty vločky, křupavé jsou už dostatečně z hrnce. Délka pečení závisí na typu trouby a programu. Já peču +- na 180 a nechávám to tam necelou hodinku.
Vcelku zásadní je přizvat na pomoc ruskou zmrzlinu. Ne, opravdu, bez ní by tento recept nebyl ono. Billa ruská zmrzlina mě mile překvapila, je ultra smetanová a přitom za pár kaček. Oplatek můžete odloupnout, ale mně osobně tam nevadí, takže to jím i s ním.
Máme hotovo!:)
Kdo máte na zahradě rybíz, šup pro něj. Já bohužel nemám, takže jsem v Bille koupila krabičku od Česká farma , tedy hezky čerstvé, posbírané u nás v ČR. Opět bez toho rybízu to není úplně ono, takže na něj nezapomeňte. V receptu není zrovna málo cukru, takže ten rybíz to krásně vyvažuje.
Vyzkoušejte!:) Tento dezert je ultra lehký, není třeba ani moc ingrediencí, ale ten výsledek? WOW!:)
Další články ve spolupráci s Billou najdete pod štítkem Billa recepty a tipy .
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)