Dneska pro vás mám další článek z kategorie Billa recepty. Co to znamená? Že všechny použité ingredience na tento recept jsem kupovala právě v Bille a věřte, že se tam dají najít velké dobroty, zrovna včera.. Ale to si nechám do stories na instagramu!:)) Dnes si pojďme dát super tip na rychlou snídani, oběd a vlastně klidně i večeři, jdeme na to!:)
Proč zrovna tento recept? Za prvé proto, že mi tato dobrota prostě chutná a za druhé proto, že se pomalu, ale jistě blíží Velikonoce. No a čeho je na Velikonoce hodně? Jistě, že vajíček:) No, a abyste nejedli ještě týden po svátcích třikrát denně volská oka, mám pro vás super tip na výborné wrapy z omelety!:))
Co potřebujete?
vajíčka (teď v akci 10ks/27Kč)
sůl, pepř
čerstvý přírodní sýr Naše Bio
zelný salát s červenou řepou
eidam
kyselý okurek
baby salát
máslo
Takže, omeleta je jasná, rozškvrdláte si vajíčka, přidáte trošku soli, pepře a můžete třeba přihodit i nějaké bylinky. Na náplň jsou všechny ingredience, které jsem vypsala, velmi důležité. Chuťově do sebe totiž skvěle zapadají. Díky přírodnímu sýru je wrap krásně krémový a díky zelnému salátu s červenou řepou zase krásně křupavý. V tomto případě je fakt nutné přemýšlet, co do náplně dáváte. Omeleta je logicky mnohem křehčí oproti klasickému těstu, takže tam nesmíte přidat nic extra tvrdého a například u lístků baby salátu doporučuji vykrojit ten tvrdší vnitřek. Pokud tam totiž necháte něco tvrdšího o větších rozměrech, je velká šance, že se vám wrap celý potrhá a to fakt nechcete:)
Můj tip: do přírodního sýru Billa Naše Bio můžete přidat maličko česneku. Má ale tak jemnou a „fresh“ chuť, že já ho většinou dávám jen tak.
Pokud stejně jako já máte rádi vše křupavé, můžete si připravit mungo klíčky nebo tuhle mišmaš směs, kterou v Billa najdete v sekci ovoce/zelenina, v tom chladícím boxu, kde mají třeba polníček, baby špenát, tu předvařenou řepu atd..
Věřím, že spousta z vás ví, jak se motají wrapy, pokud ale někdo nevíte, stejně jako já kdysi, mám pro vás návod, který je fakt hodně zásadní, aby vše krásně drželo i se dobře jedno:)
- přehněte levou část okraje směrem do vnitřní částí, stačí tak 2-3 cm
- přehněte pravou část okraje naprosto stejným způsobem
- přehněte spodní část okraje nahoru a smotejte
Co je dále důležité, skládat všechny ty ingredience podélně. Já to tu mám svisle jen kvůli fotce + ten sýr si na omeletu natřete jako první, stačí jen na jednu polovinu.
POZOR: vždy počkejte s motáním dokud omelety nevychladnou, jinak se vám budou trhat a vy budete mít nervy:-D
A copak se nám to tu schovává?:) Hotovoooo! Omeletové wrapy jsou strašně lehoučké do žaludku, ale přitom dost dobře zasytí. Vhodné jsou tedy nejen na snídani, ale právě i na oběd nebo večeři:)
Strašně dobrý je v tom ten zelný salát s řepou, mňam.
Křupy křup:) Bože, ta křehkost omelety a čerstvého sýra s tím vším křupavým, hmm, mňam mňam!:))
A ještě jeden malý tip. Pokud jako já máte rádi vše křupavé a kukuřičné, tak můžete wrapy naservírovat s kukuřičnými chlebíčky a jíst jako hambáč. Tyhle jsou od značky Free, která obsahuje produkty bez lepku, mají nejen slané, ale i sladké dobroty.. Doporučuji i Billa kukuřičné chlebíčky s mořskou solí, ty jsou o něco tlustší jak tyto, ale krásně křehké a přitom furt křupavé.
Dobrou chuť!:)
Další články ve spolupráci s Billou najdete pod štítkem Billa recepty a tipy.
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)