Dneska divočina dámy a pánové:) Nepečený dort, ale ne tradičně z jahod či malin, ale z tropického ananasu! Mega rychlovka, nádherně voňavá a ve vedrech i příjemně osvěžující!:)
Všechny ingredience jsou z Billy, některé koupíte přímo jen tam, jako například čerstvý, přírodní sýr nebo ovoce z řady Naše BIO. Pojďme ale mrknout na suroviny podrobněji:)
Budete potřebovat:
1 balení Billa sušenek 1/2 másla 1/2 hrnku krystalového cukru
2 x čerstvý přírodní sýr Naše BIO 1 smetana ke šlehání 1/2 hrnku cukr moučka 1 zavařenina ananasu bez šťávy
Jak můžete vidět, není to tedy jen rychlovka, ale i docela dost levná záležitost, kterou pohostíte dost lidí. Co se týká té „náplně“, chci jen upozornit na to, že pokud přidáte vyšlehanou smetanu, bude krém sice jemnější, ale ne tak pevný. Pokud tedy chcete, aby náplň opravdu dobře držela svůj tvar nebo aby byl dezert rychleji ztuhlý, doporučuji dát pouze ty přírodní sýry, klidně tři. Mají super jemnou konzistenci, takže i bez smetany je krém moc dobrý.
Co se týká sušenek, je na vás, které použijete. Můžete zvolit naprostou klasiku nebo vločkovou variantu, která ten základ dělá více křupavý a o něco pevnější. Oboje používám s čokoládou, chutná to pak o to lépe.
Kdo jíte bezlepkově, tak v Bille mají sušenky z řady Free, které jsou bez lepku.
Nepečený základ je pak naprostá rychlovka. Nadrtíte si sušenky, je na vás, zda budou totálně rozdrcené nebo necháte i menší kousky, jako já. Pak přidáte cukr, máslo a je to.
Těstíčko hezky rozprostřete do formy. Rovnou na to sušenkové těsto pak dávám ananas na drobné plátky a poté se tedy vrhnu na náplň neboli krém.
POZOR, já mám sice na fotkách čerstvý ananas, ale je důležité použít z plechovky nebo nějakou zavařeninu. Čerstvý ananas se na tohle úplně nehodí, takže nechejte odkapat všechnu šťávu a použijte již zpracovaný.
TAJNÁ INGREDIENCE: do krému přidejte nejen klasický cukr, ale také špetku skořicového.
Hezky rozprostřete a ponechte v lednici minimálně 6 hodin.
Pokud jste milovníci ananasu jako já, můžete jej přidat i takhle nahoru.
TIP: pokud neradi kupujete nezralé ovoce, zejména to tropické, doporučuji v Bille mrknout na takhle balené s označením Naše Bio. Samozřejmě i klasika během pár dnů dozraje, ale tohle zabalené bývá rovnou hezky zralé a měkké:) Platí to nejen pro kiwi, ale třeba i pro mango nebo avokádo.
Je to tady, díky ananasu hezky voňavé, svěží a jemné. Díky sušenkovému základu lehoučké a tak akorát sladké.
Další články ve spolupráci s Billou najdete pod štítkem Billa recepty a tipy .
Spoustu dalších nejen sladkých, ale i slaných dobrot najdete pod odkazem Billa recepty a tipy , mrkněte a nechte si chutnat!:) Pokud máte nějaký svůj super tip na nepečený dezert, podělte se v komentech, díky!:)
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)