Pro všechny, které baví sladké pečení a chtějí si pochutnat, tady mám dneska tip a recept na mou oblíbenou, perníkovou buchtu. Já nejsem moc milovník sladkého, jsem spíše na slané, ale když už nějakou buchtu, tak rozhodně perník!
Po týdnu nemoci jsem byla nakupovat, to bylo panečku blaho, hned jsem si řekla, že vezmu něco na pečení a hodím vám na blogu tento článek:)
Potřebujete:
2 hrnky polohrubé mouky 3/4 hrnku cukru 1 krypřící prášek 3 lžíce kakaa 1/2 českého másla 2x smetana skořice/perníkové koření Billa oříškovo-čokoládový krém
Perník s polevou je zase o něco více extra chutný, co si budeme povídat. Já jsem před časem začala používat Billa čokoládovo-oříškový krém, který chutně voní po oříškách a pozor, dokonce je i obsahuje:) Naprosto dokonalý je tento krém také do mléka, s troškou smetany, hmm, dobrota!:)
Do těsta místo mléka dávám často smetanu nebo zakysanou smetanu. Chtěla jsem dát právě tu z Billy, která je jak víte naprosto luxusní, ale neměli ji, takže tentokrát obyč smetana. Díky ní je pak těsto jako „máslíčko“:)
Někdo dává olej, já dávám radši máslo. Přijde mi to na pečení sladkostí prostě chutnější. Fungovat vám ale bude oboje, buď půlka másla nebo pokud nemáte, půl hrnku oleje.
Vím, že občas není čas a chuť se s tím crcat, ale myslete na to, že když si oddělíte bílky bokem a vyšleháte je v nadýchaný sníh, buchtička bude o to vláčnější a nadýchanější:)
Samozřejmě je možné perník tím oříškovým krémem natřít jen tak, ale je hutnější, takže doporučuji prdnout dle potřeby pár lžic a k tomu opět dle potřeby přidat smetanu. Vznikne krásně krémová a mooooc chutná poleva:)
A je to. Snadný postup, vcelku levné suroviny a vynikající výsledek:)
Co říkáte na fotky, jsou dosti podzimní?:))
Tak dobrou chuť a vyzkoušejte nebo si udělejte jakoukoliv jinou mňamku:) Inspirovat se můžete zde .
Další články ve spolupráci s Billou najdete pod štítkem Billa recepty a tipy .
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)