Možná jste si všimli, že když vám dávám nějaký tip na jídlo a recept, jsou to většinou rychlovky. Vyhovuje mi vařit chutná jídla, která ale nezaberou více jako hodinku a ani neobsahují velké množství ingrediencí nebo hůře dostupné potraviny. Dnešní dobrota rozhodně patří do této kategorie, stačí vám na ni malé množství surovin a pár minut času.
Úplně jsem nevěděla, co přesně dát do názvu. Vyloženě dietní ani zdravé jídlo to není, rozhodně je to však méně kalorická bomba oproti klasice. Jak co se týká těsta, tak i pokud jde o náplň. Pokud si tedy chcete smlsnout na něčem sladkém, ale nechcete příliš hřešit, vyzkoušejte!:)
Co budete potřebovat:
100 g celozrnné špaldové mouky 1ks Billa premium vejce z volného chovu 150 ml mléka olivový olej Naše BIO BIO zakysaná smetana tvaroh žlutý meloun
Co se týká tvarohu, já koupila tentokrát hodně levný, ale přitom chutný z řady Billa Clever . Docela to ale střídám, nemám žádný extra oblíbený. Pokud však jde o zakysanou smetanu, tahle je nejlepší. Nenajdete v obchoďácích chutnější, dokonale krémovou a tak jemnou zakysanou smetanu!
Hlavní roli zde hraje žlutý meloun. Je mnohem voňavější jak červený a výhoda je, že je méně vodnatý, takže se hodí i do dezertů. Žlutý meloun si nakrájejte na maličkaté kousky. Pokud byste nechali větší kusy, hůře by se vám pak ten wrap motal.
Nezapomeňte, že čím tenčí palačinka, tím lepší. Nepotřebujete speciální pánev. Ano, bylo by to snazší, ale jde to i s obyčejnou pánvičkou. Pánev vymažte olivovým olejem. Přebytečný olej pak utřete ubrouskem. Pokud chcete opravdu tenké palačinky, je sice třeba, aby byla pánev olejem namazaná, ale ne příliš viz. poslední fotka.
Palačinky nechte vychladnout a připravte si náplň. Poměr kysané smetany a tvarohu dejte podle toho, jak moc chcete náplň hustou. Čím více tvarohu, tím tužší. Tento dezert je bez cukru, takže pokud jste hodně na sladké, doporučuji přidat lžící medu, protože samotná ta „placka“ není vůbec sladká.
Wrapy pak vytvoříte velice jednoduše:
náplň naneste na zhruba jednu polovinu palačinky a ne úplně ke kraji ohněte palačinku po stranách přeložte okraj a začněte motat je velice důležité, při smotávání wrapu, ty okraje po stranách prsty přidržovat a lehce tlačit do středu. Díky tomu bude wrap hezky pevný a držet tvar.
A je to! Sladké palačinkové wrapy, dietnější varianta, je hotová:)
Dobrou chuť a pokud chcete více receptů s dobrotami z Billy, mrkněte zde .
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)