Hezký den přeji:) Opět přicházím s Billa receptem a tipy na dobroty z tohoto obchodu. Co pro vás dneska mám? Tip na rajčatovou polévku. No prrr prrrr, nikam neutíkejte:-D Tohle totiž bude polévka, na které si pochutná i chlap, to mi věřte, ověřeno!:)) Recept je to naprosto snadný i rychlý, nic složitého. Při vaření často stačí jen maličko, přidat nějakou dobrotu navíc, která celé jídlo „pozvedne“, dodá mu ještě lepší chuť a to je přesně dnešní případ!:)
Co budete potřebovat?
Rajčata, spoustu rajčat! Pokud nevlastníte zahrádku, tak vás potěším, že v Bille mají aktuálně rajčata v super akci, takže pohodička.
cibuli, česnek (kolik, záleží na vás)
kousek másla
bobkový list, nové koření
sůl, pepř
Abychom se ale trošku najedli, že jo:)), budete potřebovat také Billa mozzarellu (+-17 Kč a výborná) + další cibuli, kterou osmažíte a celou polévku tím naprosto dokonale dochutíte. Čím více cibule, tím lépe, to mi věřte.
Nejprve jsem si rajčata zalila vodou z konvice. V misce je minutku nechám v té horké vodě podusit a šup, sloupnu slupku. Jde to naprosto snadno, takže tohle máte hotové raz dva a vlastně nic složitějšího vás při vaření této polévky nečeká. Rozhodně se nepiplejte s loupáním rajčat bez spaření, zbytečně byste si přidělali práci.
Na jak velké kousky si rajčata nakrájíte, je už na vás. Začnu tedy tím, že do hrnce hodím kousek másla, na to cibulku, opražím a přidám rajčata. Co by to bylo za polévku bez bobkového listu a nového koření?!
Zatím, co se rajčátka vaří do měkka, což trvá tak 20 minutek, tak si opražím tu cibulku. Nešetřete a klidně si nakrájejte třeba 4 střední cibule, opravdu čím více, tím lépe.
A teď můj tajný TIP!:)) Nebojte se experimentovat. Já se odjakživa snažím při vaření neustále něco zkoušet, přidávat a kombinovat různé chutě. I když má cibulka po usmažení hezky nasládlou chuť, javorový sirup na ní udělá ještě lepší krustičku a celou ji tak jako hezky obalí, dodá ještě lepší chuť, no mňam mňam mňam!:-D BIO javorový sirup přidám v momentu, kdy už je cibulka skoro opražená, poleju cca třemi lžícemi sirupu, ještě proženu půl minutky a hotovo.
Zde hotová rajčatová polévka. Krásné, ale to bych nebyla já, abych si ji nějak nedoladila, že jo, takže…
Ano, teď je to ta nejlepší rajčatová polévka!:)) A věřte mi, že i když pro pány tohle jídlo většinou není zrovna velké lákadlo, tak na této si fakt pochutnají!:)
Ten sirup si s cibulkou fakt hezky pohraje, vyzkoušejte:)
Dáte si? Uvařte si!:-D Další články ve spolupráci s Billou najdete pod štítkem Billa recepty a tipy.
Co vy, děláte často rajčatovou polévku nebo jste si na ni zatím netroufli? Této se rozhodně nemusíte bát, dokonce z ní ani není v kuchyni příliš nepořádek, takže další plus!:-D Pokud máte chuť uvařit něco více sytého, můžete rajčátka využít na ty nejlepší lasagne na světě. Recept, který mám léty prověřený, najdete zde.
A jak už jsem slíbila, jedna soutěž o kupóny na nákup v Bille skončila, ale druhá začíná, juhůůůů, jdeme na to!:)
Zapojit se můžete zde v článku (tady vyberu jednoho), ale také na mém FACEBOOKU (tam vyberu dva výherce). Kde vám to více vyhovuje. Klidně se zapojte tam i zde, o to větší bude šance vyhrát, je to na vás:)
Chcete se zapojit zde?
- napište mi do komentáře, jaké je vaše oblíbené jídlo?
- vyplňte váš email do kolonky „email“
Soutěž bude ukončena 29. 8. 2018 a zapojit se mohou všichni z ČR.
Výherkyně na facebooku vyhlášeny, zde vyhrávááááá: